WOEDENDE XAVI SCHOPT CAMERABESCHERMING OMVER EN KRIJGT ROOD

Als voetballer kreeg Xavi slechts tweemaal de rode kaart te zien in bijna duizend officiële wedstrijden voor clubs en land, als trainer gaat het de Spanjaard een stuk slechter af. Dinsdagavond was het weer raak in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain.

Woedend was Xavi toen Frenkie de Jong werd teruggefloten na een duel op het middenveld. De Oranje-international leek de bal te heroveren en kon een counter inleiden, maar scheidsrechter István Kovács floot voor een overtreding. Xavi had het niet meer en zocht een voorwerp om zijn frustratie op te uiten. Dat werden de rubberen blokken die rondom camera's zijn opgesteld.

De Roemeense scheidsrechter trad kordaat op en toonde Xavi een rechtstreekse rode kaart. Het is zeker niet de eerste keer dat Xavi als coach naar de tribune wordt gestuurd. Tot overmaat van ramp gaf het Barcelona van Xavi zijn voorsprong over twee duels definitief weg, Kylian Mbappé benutte een strafschop voor de 1-3. Dat zou voor de Fransen voldoende zijn om door te gaan naar de halve finale.

Volg het restant van de wedstrijd in de VI Live.

2024-04-16T20:34:45Z dg43tfdfdgfd