TUCHEL SPREEKT VERTROUWEN UIT: 'DE LIGT NOOIT ONZE NUMMER VIER QUA CENTRALE VERDEDIGERS GEWEEST'

Matthijs de Ligt lijkt woensdag opnieuw in de basis van Bayern München te starten. De Duitse topclub speelt de return van de kwartfinale van de Champions League tegen Arsenal. Na de 2-2 van vorige week in Londen kan het in de Allianz Arena nog alle kanten op.

Eerder dit seizoen was De Ligt lang niet zeker van een basisplaats bij Bayern. Volgens Tuchel had dat niets te maken met een vaste pikorde, zo stelt hij op dinsdag tijdens een persconferentie. 'Matthijs is nooit onze nummer vier qua centrale verdedigers geweest. Het gaat altijd om timing. We hebben de situatie gehad waarin we vier fitte centrale verdedigers hebben gehad en hebben altijd vertrouwen in hem gehad, net zoals we dat nu ook in Min-Jae Kim en Dayot Upamecano hebben. We hebben morgen een Matthijs in topvorm nodig', aldus Tuchel, die daarmee verklapt dat de oud-speler van Ajax woensdag opnieuw basisspeler is tegen Arsenal, geciteerd door Voetbal International.

Situatie Mazraoui bij Bayern München

Of Noussair Mazraoui ook in de basis begint, is hooguit onzeker. Bij Bayern ontbreekt Alphonso Davies vanwege een schorsing en dus is er wel een plekje vrij op de linksbackpositie. Naast Mazraoui is bijvoorbeeld ook Raphaël Guerreiro een optie. 'Na de laatste training zullen we beslissen wie er als linksback gaat starten.'

'Ik ga ook nog even met Noussair praten om te zien hoe het met hem gaat', aldus Tuchel, die aangeeft dat de voormalig Ajacied al tien weken lang geen vaste routine heeft vanwege blessures, ziekte en het vasten tijdens de ramadan. 'Hij heeft echt op zijn tanden moeten bijten, maar we maken de beslissing vanavond.'

Bayern moet Gnabry en Coman missen tegen Arsenal

Bayern moet het woensdagavond tegen Arsenal doen zonder twee belangrijke aanvallers. Serge Gnabry en Kingsley Coman zijn namelijk geblesseerd. Tuchel kan wel beschikken over doelman Manuel Neuer en aanvaller Leroy Sané. Aleks Pavlovic is ook beschikbaar, maar zal niet aan het duel beginnen. 'Ik zie geen reden om mijn middenveld te breken, maar het is fijn om Pavlovic terug te hebben gezien de kans op 120 minuten voetbal', aldus Tuchel.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

2024-04-16T13:05:47Z dg43tfdfdgfd