RONDOM AJAX: LEVERKUSEN-FAN VIERT LANDSTITEL VAN ZIJN CLUB IN AJAX-SHIRT

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Leverkusen-fan viert landstitel van zijn club in Ajax-shirt

Bayer Leverkusen werd zondag voor het eerst in zijn geschiedenis landskampioen van Duitsland en dat moest uiteraard gevierd worden. Waar je haast iedere Leverkusen-supporter in kleding van Bayer Leverkusen zou verwachten, is er in onderstaand filmpje ook een supporter (de tweede in de video) te zien in een Ajax-shirt. De Amsterdamse club heeft al langer de ambitie dat buitenlandse voetbalfans Ajax als tweede club liefhebben.

Brobbey treedt met doelpunt in voetsporen van Huntelaar en Van der Vaart

Brian Brobbey schaart zich, met zijn doelpunt tegen FC Twente, in een rijtje met Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart. De 22-jarige spits maakte zijn rentree na zijn hamstringblessure en was gelijk trefzeker op aangeven van Kenneth Taylor. Dankzij zijn treffer tegen FC Twente is Brobbey de eerste Nederlander namens Ajax met minstens zeventien competitiegoals in de Eredivisie sinds Huntelaar, meldt Voetbal International. In het seizoen 2007/08 scoorde Huntelaar maar liefst 33 keer.

De afgelopen jaren scoorden buitenlandse spelers wél vaker dan zeventien keer voor de Amsterdammers. Naast Huntelaar, waren alleen Wesley Sneijder en Van der Vaart deze eeuw in staat om minimaal zeventien competitiegoals te scoren als Nederlander. Met zijn goal tegen FC Twente maakte Brobbey alweer zijn veertigste doelpunt in de Eredivisie. Met 22 jaar en 73 dagen is hij de jongste Ajacied sinds Van der Vaart die dat lukt.

Zeven supporters FC Twente aangehouden rondom en na afloop duel met Ajax

Rondom en na afloop van het duel tussen Ajax en FC Twente zijn zeven supporters van de bezoekende club aangehouden. Bij de ongeregeldheden raakten vier agenten gewond, zo meldt onder meer het Algemeen Dagblad. Op beelden is te zien dat er onrust ontstaat bij het gedeelte waar de supporters van FC Twente richting de bussen moesten. Daar kwamen zij in confrontatie met de politie.

Een woordvoerder van de politie meldt dat zeven supporters van FC Twente om verschillende redenen zijn aangehouden. Zo zou het onder meer gaan om het scanderen van antisemitische leuzen. Een fan werd tijdens het duel aangehouden, de andere zes na afloop van de wedstrijd. Mogelijk volgen er nog meer aanhoudingen na het onderzoek naar wie er verantwoordelijk zijn voor de verwondingen van de vier agenten.

2024-04-15T10:49:51Z dg43tfdfdgfd